Biologische slagerij Ilona van Ree

Biologische slagerij Ilona van Ree

Onze recepten
For page recepten

Bladerdeegpakketjes met spinazie en spekjes

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 125 gram ricotta
  • 1 ei
  • 1 theelepel tijm
  • 200 gram verse spinazie
  • Handje geraspte kaas
  • 125 gram spekjes
  • Snuf peper en zout

Bereidingswijze

Leg de plakjes bladerdeeg uit op de bakplaat en laat even ontdooien. Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bak de spekjes gaar in een droge pan. Neem daarna de spekjes eruit en bak de spinazie totdat het geslonken is. Laat de spinazie daarna uitlekken in een zeef.

Neem een kommetje en meng hierin de ricotta met peper, zout en tijm en voeg vervolgens de spekjes en spinazie toe.

Leg in het midden van elk plakje bladerdeeg een beetje van het ricottamengsel. Vouw de punten naar het midden. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg hiermee, zodat ze straks goudbruin worden in de oven. Bestrooi tenslotte met wat geraspte kaas. Bak de bladerdeeg hapjes in ca. 15-20 minuten gaar in de oven.

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.