Biologische slagerij Ilona van Ree

Biologische slagerij Ilona van Ree

Onze recepten
For page recepten

Kalfsentrecote

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 tomaat
  • 2 el olijfolie
  • 2 plakjes ontbijtspek (in dunne reepjes)
  • ½ rode ui (zeer fijngesnipperd)
  • ¼ courgette (in miniblokjes)
  • 1 el verse Italiaanse kruiden (fijngesneden)
  • 4 kalfsentrecotes (op kamertemperatuur)
  • 25 gr boter
  • 1 el balsamicoazijn
  • ½ pot vleesfond (380ml)

Bereidingswijze

Tomaat ontvellen en zaadjes verwijderen. Vruchtvlees in miniblokjes snijden. In pan olie verhitten en spek even bakken. Ui, courgette, kruiden, zout en peper toevoegen en groenten afgedekt 15 min. gaarsmoren. Tomaat erdoor scheppen en mengsel tot gebruik gekoeld bewaren.

Entrecotes met zout en peper inwrijven en in boter in 2-3 min. per kant rosé bakken. Intussen groenten opnieuw zachtjes verwarmen. Entrecotes uit pan nemen en warmhouden. Azijn en fond door bakvet roeren en op hoog vuur tot jus laten inkoken. Jus door groenten roeren. Entrecotes en groenten over vier borden verdelen. Lekker met pasta en stevige haricots verts gerold in spek.

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.